Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2015 GS Trophyt

GS Trophy Savo-Karjala 2015, päivä 2

29.9. Tiistai (ks. 28.9. maanantai)

Tämän päivän ajot aloitettiin eilisen korjaussarjan jäljiltä hieman myöhemmin. Ensin ajettiin varovasti tunnustellen koeajoa pellolla ja kun korjaus voitiin todeta toimivaksi, siirryttiin varsinaisille etukäteen suunnitelluille reiteille.

Päivä 2 pelto

Reitit olivat todella hyviä, pieniä ja vielä pienempiä teitä. Reittien jatkoksi oli suunniteltu ”polkuja” joita siis ei ollut garminin kartassa lainkaan mutta ne oli nähtävissä maastokartassa. Valitettavasti paikalliset isännät olivat katkoneet pari tietä riimuilla joten ihan kaikkia teitä ja polkuja ei päästy testaamaan. Ne mihin päästiin tarjosivat sopivasti haastetta, ja ehkä jopa liikaakin liukkautta kun heinittyneet urat olivat kosteita. Vahingoilta kuitenkin vältyttiin päivän ajoilla, ainoa takaisku oli Samin kaatuminen paikaltaan yhdellä metsäpolulla kun jalka ei yltänyt ajouran pohjalle ja sitten kun se viimein osui maahan liukkaus pääsi tekemään tepposet.

Päivä 2 polku 2

Päivällisen jälkeen päästiin nauttimaan luonnon tarjoamasta huikeasta showsta:

Kun mopot saatiin kuvauspaikalle oli valitettavasti jo paras auringonlasku ehtinyt hiipua mutta tunnelmallinen tilanne silti.

Tuossa vaiheessa mopot olivatkin jo valmiina illan ”pimeänajon kurssia” varten joka alkoi hieman ennen iltakahdeksaa. Pilkkopimeässä ajaminen oli varsin tunnelmallista jo isommallakin soratiellä, saati sitten metsäautotieltä erkanevalla ”polulla”:

Tuo polun alkuosa oli vielä ajettavissa mutta muutaman sadan metrin jälkeen jouduimme kääntymään takaisin kun tie muuttui niin pehmeäksi ja pimeässä ei nähnyt mistä kohti ajolinjaa voisi hakea. Tänne siis palattaneen huomenna päivänvalossa.

Noin puolentoista tunnin iltalenkin päätteeksi palattiin tukikohtaan jossa laukut uskollisesti odottivat.
Illan huipensi valmiiksi lämmin sauna johon pääsimme huuhtelemaan päivän hiet. Kokonaisuudessaan päivälle tuli kilometrejä vain suunnilleen saman verran kuin eilen sekä lisäksi jonkin verran ajelua pellolla. Matkaan vaikutti luonnollisesti se että osa teistä oli todella kävelyvauhtisia, korkeintaan.

Hauska päivä ja ajonälkää jäi huomiselle. Huomenna seuraamme liittyy vieraileva tähti! Toistaiseksi ei ole vielä tehty päätöstä siirrytäänkö jossain vaiheessa viikkoa Polvijärvelle jonne alun perin oli tarkoitus mennä heti reissun aluksi…

(ks. 30.9. keskiviikko)

Leave a Reply