Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2017, 2017 Surautukset

Koeajo ja kytkimen testaus

Mika lähti ensimmäiselle viralliselle koeajolle rempan jälkeen. Nyt pyörässä on perään uusittu kaikki laakerit, uusi kytkin paineasetelmineen sekä uudet vaihdelaatikon laakerit.

Tarkoitus oli testailla pyörää ennen ensi viikon reissua eli GS Trophy Onega 2017. Koeajolle kertyi mittaa vajaa kolmesataa kilometriä ja varmaan reilu puolet menin soralla. Keli vaihteli koko ajan sateesta auringonpaisteeseen.

Samalla testasin myöskin tankkilaukun soveltuvuutta reissuamiseen. Eihän se oikein siihen hommaan ole hyvä. Muuten kyllä sen käyttö on kätevää jopa erittäin kätevää, mutta seisoessa se tulee väkisin jalkojen tielle vaikka laukun virittää niin etuasentoo  kuin mahdollista. Otinpa myös navinkin pois että tila riittäisi, mutta ei onnaa. Tankkilaukku menee siis takaisin hyllyyn ja jää kyllä minulla aika vähälle käytölle. Laukku tuli pyörän mukana monta vuotta sitten ja oli nyt ensimmäisessä testissä.

Samalla kokeilin myös navigointia Roadbook-tyyliin. Aika kivasti homma meni, missejä tuli vähemmän kuin normaalisti pelkällä navilla mentäessä. Yhtään risteystä en mennyt tällä kertaa pitkäksi. Seuraavalla kerralla vaan t-risteykset kannattaisi merkata, niin niitä ei tarvitsisi kytätä turhaan. Ehkä sitä joskus tulee vielä kokeiltua.

Laukku testissä ja nuotit Roadbookissa.

Vaihdelaatikko toimi muuten hyvin, mutta kerran kakkosen jälkeen vaihde putosi vapaalle. En saanut sitä toistettua, mikä härö lie ollut. Ehkä siitä ei kannata huolestua. Samoin ihmetystä aiheuttaa kutosen jälkeen vaihdepolin muuttuu löysäksi ylöspäin nostettaessa. En muista olisiko se näin ollut aiemmin. Muuta vakavampaa ongelmaa ei esiintynyt.

Kiersin mökiltä Kerimäellä ja takaisin, paluumatkalla ajelin torstaina ajettavaa reittiä. Aika mukavalle näytti, lopussa teaser tulevasta pätkästä. Kerimäellä oli custom mopojen kulkue johon satuin paikalle. Pyöriä kulkueessa oli yli sata kun kävin kysymässä.


Mukava oli kurvailla, vaikka tiet olivat vähän kosteita. Kuuroja satoi vähän väliä, mutta eipä tuo testiä haitannut. Vaatteet toki vähän kuraantuivat.

Päivän testilenkki paikantimen vinkkelistä katsottuna.

Lenkin jälkeen voi lähteä turvallisin mielin torstaina liikenteeseen, kaluston pitäisi olla kunnossa.

GS Trophy Onega 2017 – teaser

Leave a Reply