Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2018 Reissut

Altai 2018 D6

Tatarsk-(Novosibirsk-)Barnaul 700km, 10h

Barnaul 625000 asukasta.

Aamulla Mika tarjoili eilen ostamat aamupalat Samille vuoteeseen. Aamupalana on rahkaa, jugurttia, banaania sekä leipää. Liikkeelle päästiin hyvissä ajoin eli 8:15 aurinkoisessa kelissä. Koko päivälle oli luvassa aurinkoista, eikä tänään sadeasuja tarvittukaan. Loppua kohti keli vain lämpeni ja perille päästyä se oli jopa 27,5 astetta.

Tiessä ei ollut mitään ihmeellistä se oli hyvää ja matka joutui varsin mukavasti. Muutama tietyö ja ruuhka tavoitettiin, mutta niistä selvittiin helposti. Ohitettiinpa päivän aikana hälytysajossa oleva ambulanssikin, ei sitten vissiin ollut oikeasti kiire minnekään.

Toiseksi viimeisellä tankilla Samilla meni bensaostokset tuntemattoman naisen kanssa sekaisin. Siitäpä sitten syntyikin aikamoinen soppa, kun selviteltiin kuka maksoin kenenkin bensat ja kuka niitä tankkasi. Välillä kävi huoltoaseman henkilökuntakin Samin pyörällä. Pysähdys oli takoitus pitää nopeana jäätelön syöntinä kun molempia pikkuisen hapotti ajaminen. Tilanteesta selvittiin, mutta aikaa pikaisella pysähdyksellä paloi 45 min.

Novosibirskin kohdalla oli kauhea ruuhka kun varsinaista ohitustietä ei ole tai ainakaan se ei ole moottoritie. Sen verran kaupungin laidalla oli käännöksiä, että ilman navigaattoria olisimme olleet hukassa. Kaupungissa oli todella iso pato, joka myöskin ruuhkautti liikennettä mutta me pääsimme siitäkin ruuhkasta varsin näppärästi ohi.

Näissä ruuhkissa ja huoltoaseman seikkailussa paloi aikaa niin paljon että menetimme ajamamme aikasäästön. Saavuimme perille tunnin myöhemmin mitä navigaattorit aamulla näyttivät. Päivälle kertyi mittaa aika perinteinen 10 tuntia.

Ajoimme Barnaulin läpi ja se näytti todella hienolle. Paljon vanhoja rakennuksia. Saavuimme perille muutaman mutkan kautta, kun Mika halusi kiihdytellä ja viimeinen risteys meni vähän pitkäksi. Talolla vielä vähän sakkailtiin ennen kuin löysimme perille. Kävimme kääntymässä kerran väärässä pihassa. Sitten näimme Evgenian joka oli tullut meitä vastaan kadulle. Sen jälkeen kaarroimme helposti oikeaan pihaan.

Siinä se ilta sitten meni isäntäperheen hoivissa. Saimme hyvää ruokaa ja vähän juomaakin. Kävimme myöskin kaupungin kyltillä ja pienellä ilta-ajelulla. Sen jälkeen jatkoimme vielä tarinointia ja menimme nukkumaan aamulla puoli viiden aikaan.

Päivä oli hieno, varsinkin ilta. Keskustelimme ja tutustuimme taas aivan huikeisiin venäläisiin ihmisiin. On tämä hieno maa, jossa on hienoja ihmisiä. Huomenna on lepopäivä ja sitten taas matka jatkuu.

Leave a Reply