Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2018 Reissut

Altai 2018 D17

Ufa-Cheboksary 690km, 8,5h

Cheboksary 465000 asukasta.

Aamulla lähtiessä puoli yhdentoista aikaan keli oli aurinkoinen mutta viileä. Aamupala oli todella hyvä, mutta leipää täällä ei osata tehdä. Aina on jotain pullaa tai vastaa vaalean leivän jäljitelmää.

Ennen lähtöä Mika lisäsi vielä moottoriin öljyä, kun öljypurkki oli alkanut vuotaa takalaukkuun. Näinä sen sai sitten täydennyksen jälkeen heittää roskiin. Öljy näyttikin aika vajaalle ja sinne sai lisätä melkein koko litran öljyä.

Aamu taitettiin varsin ripeällä vauhdilla. Tiet olivat kohtuullisen hyviä joten Mikan pyörän kuntokaan ei vaikuttanut matkalaisten vauhtiin. Muutamissa pahimmissa kohdissa piti vähän hiljentää, mutta muuten edettiin todella hyvin.

Matkan aikana ei ollut kovinkaan hirveästi mitään kerrottavaa. Yhdellä huoltoasemalla oli innokas motoristinainen jonka kanssa poseerattiin ja joka tunsi Kaisa Mäkäräisen, oli itsekin hiihtolajien harrastaja. Toisaalla yhdessä ruuhkassa tavoitimme englantilaisen vanhan miehen moottoripyörällä. Hänen kanssaan emme päässeet jutuille ruuhkan takia.

Matka taittui muutoin aikatavalla transit-moodissa eikä muutamia tietöitä lukuunottamatta ollut mitään mainitsemisen arvoista. Tie oli M7 joka kulkee aina Ufasta Moskovaan asti ja on kovasti liikennöity. Tie on pääosin isoa hyvin vetävää tietä, pieniä kapeampi paikkoja lukuunottamatta. Ja tietty tietyöt rasittavat varsinkin autoilijoita, me päästiin aina penkereen tai tien keskiviivan tuntumassa ohittamaan jonot kätevästi.

Cheboksaryyn saavuttaessa ajoimme keskustan läpi ja kaupunki näytti hienolle ja eloisalle vaikka olikin sunnuntai. Niin tähän kuin muihinkin tämän reissun kaupunginkeihin emme hirveästi kerkiä tutustumaan, muutamaa kaupunkia lukuunottamatta. Tämä on tietoinen valinta ja reissulla olikin muut tarkoitukset kuin tutustua jokaiseen matkalla olevaan pitäjään. Kyllähän näissä Venäjän kaupungeissa on nähtävää vielä pitkälle tuleviksi vuosiksi.

Hotellille saavuimme aika pienen lähiön kautta. Hetken jo arvelutti, että ollaanko oikeassa paikassa. Mutta sieltä se hotelli eteen tupsahti, vaikka ympäristö vähän arvelutti.

Päivälle kertyi mittaa 8,5h ja 690km, saavuimme hotelliin jo viideltä. Saimme siis aikavyökkeen vaihdon takia 2 tuntia hyvitystä päivään ja nyt ollaan Suomen ajassa.

Pesun jälkeen suunnistimme keskustaan syömään. Nyt tilaaminen olikin perin helppoa, kun kaikki ruuat olivat esitetty kuvilla. Saimme sitä halusimme.

Ruokailun jälkeen hotellilla päivitimme vielä blogeja vaikka nettiyhteys olikin todella surkea. Mika leikkeli myös tukan ja ajoi parran illan päätteeksi, kun huomenna mennään isolle kylälle. Olisipa hotellilla ollut joku spa-systeemikin, mutta kummallakaan ei ollut halua sinne mennä. Liekkö vähän uupumusta ilmassa.

Aikainen nukkumaan meno takaa pitkät yöunet. Huomenna siirrytään sitten Moskovaan ja siellä pidämme yhden lepopäivän.

Leave a Reply