Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2018 Reissut

Altai 2018 D19

Moskova 0km, 0h

Moskova 13200000 asukasta.

Tänään oli lepopäivä ja aikaa oli tutustua Moskovaan myöskin päivän valossa. Mikaa ei aamulla nukuttanut, vaan hän heräsi vähän aikaisemmin kirjoittelemaan edellispäivän blogia. Kun Sami heräsi blogi oli jo valmis. Samin herättyä Mika lähti tutustumaan lähiympäristöön ja Sami jäi kääntelemään blogeja. Mitään ihmeellistä ei lähimaastosta löytynyt,vain kauppoja sekä basaareja. Blogien käännöksien jälkeen lähdettiin metrolla keskustaan kiertelemään.

Aamupäivästä kiertelimme vähän samoja alueita kuin eilenkin iltavalaistuksessa. Samoin tutustuimme muutamaan paikalliseen ostoskeskukseen. Vaikka kummallakaan ei ollut tuliaisia kummoisempaa ostettavaa, on tämän kokoluokan ostarit nähtävyys jo itsessään. Kävimme mm. ostarilla, jossa oli tuhat liikettä vain lapsille. Kokonainen ostari siis täynnä lasten leluja, vaatteita, harrastusvälineitä ja aktiviteetteja. Tänne kyllä voisi perheen pienimmätkin tuoda ja ei ikänä pääsisi pois.

Kaupungissa ”shoppailun” alkulämmittelyn jälkeen kävimme syömässä hampurilaiset aivan Punaisen torin kupeessa, myöskin myöhemmin päiväkahvit joimme Punaisen torin vierustalla. Kahvilla meitä kutsuttiin ihan ”sir”, tais olla fiini paikka, mutta päästiin sisälle shortseissa ja t-paidoissa.

Torin laidalla on myöskin todella vanha 1800-luvulta toiminut ostoskeskus. Tämä ostari oli täynnä merkkiliikkeitä, jokaiselle merkille oli oma liikkeensä. Myös koruja ja laukkuja sekä muuta krääsää oli paljon edustettuna. Vaikka ihmisiä oli paljon ei hirveästi ollut porukkaa tekemässä kauppaa. Tavaroiden hintoja emme katselleet, mutta jo edustetut merkit kertovat, että kyseessä on vähän varakkaampien kauppa.

Keskustassa oli myöskin Ferrarin, Audin, Aston Martinin sekä muiden automerkkien edustukset. Punaisen torin laidalla oli näytillä myös Eliten eri malleja.

Puoli viiden aikoihin Sami lähti käymään majoituksessa ja Mika jäi kiertelemään keskustan aluetta ristiin rastiin. Samin käydessä majoituksessa Mika kävi vielä muutamassa ostarissa sekä kaupassa tehden vielä tuliaisostoksia. Mika käveli keskustassa aina yhden kadun niin pitkälle kuin siinä ei enää kulkenut ihmisiä ja sitten palasi takaisin viereistä katua. Muutama kilometri siinä ennen illan pimentymistä tuli käveltyä. Kierroksella näkyi Tuntemattoman sotilaan haudan vartion vaihto ja lukuisia katusoittajia sekä tietty lisää vanhoja rakennuksia.

Sami tuli noin kahdeksan aikoihin takaisin ja sitten mentiinkin syömään. Mielikuvitus riitti tällä kertaa pitsaan. Sen jälkeen palailtiin majoitukseen metrolla, jonka meidän näkemät asemat olivat siistejä. Majoituksessa vedettiin pikku sessio blogeja, ennen kuin aloitettiin lepäämään.

Kyllä tämä Moskova on näkemisen arvoinen paikka ja varmasti uutta riittää vaikka koko viikoksi. Tällä aikataululla nähtiin vain pintaraapaisu kaupunkia. Mutta toisaalta ihan riittävästi reissun luonteen huomioon ottaen. Huomenna sitten kohti Pietaria ja sehän on jo melkein kuin kotona olisi.

Leave a Reply