Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2020

Mika Savolainen in memoriam

Mika, motoristi, Savon Surauttelija!

Sinä houkuttelit minut customeista kurapyöriin, seikkailuihin!
Jos nyt suoraan sanon, niin kuin sinä olisit sanonut, et sinä aluksi osannut ajaa, ja kuinka olisitkaan kun eihän sinulla ollut ollut mopoakaan nuorena. Mutta päätit oppia yli kolmekymppisenä motoristiksi, lähtien tyhjästä. Ostit kevarin ja opettelit että sait mp-kortin. Sitten pikkugessun ja muutaman vuoden sekä parin pienemmän reissun jälkeen möhkön, 1150 gessun jolla sitten kiersit maailmaa. Ja vielä crossipyörän hankit hioaksesi ajotaitojasi, ja sitä myös käytit, treenasit. Ja todellakin opit ja kehityit.

Onnekkaasti viimeisenä iltana ja päivänä olimme yhdessä, rakkaan harrastuksemme parissa, koronakriisistä johtuneen 2kk tauon jälkeen. Kävimme ajamassa metsässä hankalissa paikoissa, ja sinä ajoit sillä crossipyörällä kuin vanha tekijä!
Keskustelut illan mittaan oli hyviä, syviä. Kohtalon oikusta puhuimme myös siitä miten täältä haluaisimme lähteä, ja toivoit lähtösi olevan nopean, ns. ”saappaat jalassa”. Niin kävi, vain aivan liian aikaisin!

Huikeita seikkailuita koettiin yhdessä, sinä olit aina se joka uskalsi sanoa unelmat ääneen ja jonka päättäväisyydellä ne unelmat suunniteltiin, rohkeasti. Käytiin pohjoisessa, etelässä, varsinkin idässä, merien rannoilla ja vuoristoissa! Huikeita maisemia, huikeita paikkoja.
Reissujen toteutus onnistui aina. Joskus koettiin haasteita mutta koskaan niiden ei annettu estää, vain hieman hidastaa, ja mikä parasta usein ongelmien kohdatessa tutustuttiin mahtaviin ihmisiin joiden avulla asiat ratkesivat!
Ja yhtä tärkeitä, toisella tavalla, olivat myös pienet surautukset lähiseuduilla, ja keskustelut mitä kävimme mopojen satulassa istuen.

Sinä näytit esimerkkiä meille kaikille siitä että unelmat on tehty toteutettavaksi, nyt eikä ”sit ku”. Sinä elit!

Syvästi kaivaten,

Sami – Savon Surauttelija

Lauantaina 9.5.2020, noin puoli kahdeksan aikaan illalla Mika oli moottoripyörällään palaamassa sorateitä pitkin puolen päivän reissulta Parikkalasta kun hän törmäsi hirveen ja menehtyi välittömästi.

Leave a Reply