Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2015 Surautukset

Suovun surautus

Sami kävi perjantai-illan surautuksella Suovun hiekkateitä kiertämässä. Keli oli mitä parhain, kesän lähes ainoita aurinkoisia iltoja, joskin hikihän se taas tuli jumpatessa. Yllättäen paluuetapilla löytyi tuttuakin tutummalle kaatiksen lenkille sivuhaara missä pääsi ajamaan hyvän matkaa traktoritietä pellonreunassa ja metsässä.

Toki uusia uria kartottaessa päädyttiin myös umpiperään, tällä kertaa talon pihaan josta tie oli jatkunut joskus vuosikymmeniä sitten mutta ei enää. Talon iäkäs emäntä koirineen taisi aika lailla säikähtää mustapukuista, kypäräpäistä pihaantunkeutujaa mutta hetken jutteluiden jälkeen hän kertoili jo hymyssäsuin vaihtoehtoisesta reitistä, latupohjasta joka menee heidän maillaan. Tuo latupohja löytyi toisella yrittämällä kun ensin oli käyty varsin työläästi kääntymässä melkoisen uran päässä pellon reunassa. Latupohja oli sen verran pehmeän näköinen että sinne ei yksin uskaltanut lähteä rypemään varsinkaan edeltävästä käännöksestä uupuneena.

Hikoilusta huolimatta, tai ehkä sen ansiosta, illan surautus oli tosi mukava vaikka ajoseuran kanssa olisi ollut varmasti vielä mukavampaa.
Kaikeksi yllätykseksi Suovulla tuli vastaan kanssamotoristi Super Tenerellä. Mukava Kuopiolaisheppu oli etsimässä kivoja hiekka-/sorateitä ajettavaksi. Keskustelujen perusteella varsin samanhenkinen kaveri joten vaihdettiin puhelinnumerot ja tiedä vaikka joskus ollaan vielä yhdessä surauttelemassa.

Aiemmin asennetun Arrow-käyrästön osalta nyt oli selvästi säädöt paremmin kohdallaan kun AF-XiEDistä oli lisätty polttoaineen syöttöä asentoon 10. Vakiokäyrästöllä asento 7 vaikutti sopivimmalta mutta Arrow-käyrästön kanssa vielä asennossa 8 tuntui alapään kierrosalueilta puuttuvan potkua mutta asennossa 10 tilanne oli jo oikein hyvä. Varmaankin kokeillaan vielä myöa asentoa 11…

Kuvia ei tullut otettua joten käytetään ”kuvityskuvaa”…

Leave a Reply