Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2015 Surautukset

Koeajo kasaamisen jälkeen

Mika kävi tänään testaamassa mille se pyörä tuntuu kasaamisen jälkeen maantieolosuhteissa. Samalla oli tarkoitus testailla varusteiden vedenpitävyyttä, mutta vettä ei tietenkään satanut. Lenkillä havaitsi syksyn jo tulleen, uimarannalle ei päässyt enää käymään.

Lenkillä, joka suuntautui Vehmerin Seolle, en havainnut mitään normaalista poikkeavaa. Aivan polulle en lähtenyt kokeilemaan, vaan kurvailin isompia hiekka- ja asfalttitietä pitkin. Väännöt tuntuivat olevan tallella ja vaste kaasuun hyvä, varsinkin kun pääsi näin pitkästä aikaa puikkoihin. Kytkimen ja vaihdelaatikon toiminnassa ei tullut mitään havaintoa normaalista poikkeavasta. Välillä vaihdelaatikko kolahtaa, mutta se on ilmeisesti ominaisuus johon en ole aikaisemmin vaan kiinnittänyt huomiota. Ajelin pitkän matkaa vitosella ja aina kun mahdollista hölläsin ja lisäsin vetoa. Kytkin ei luistanut ollenkaan. Voisinkin pienen testilenkin perusteella todeta pyörän olevan taasen kunnossa.

Samalla reissulla mittariin pyörähti puolet neljännesmiljoonasta kilometristä. Eli alkaisi olemaan perushuollon paikka, kun kesän aikaan on tullut rullailtua kymppitonni.

Nyt vaan innolla pakkaamaan tavaroita ensi viikon syysreissulle. Tarkoitus on ajella Samin kanssa viikko kierrellen ja kaarrellen lähimaastoja. Päätavoite on ajaa paljon mutta kiireettä. Reitit alkaa olla jo piirretty eli kohta mennään!

Leave a Reply