Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2015 Surautukset

Hyvin luistaa…

Mika kävi työkeikalla Joensuussa. Keli oli aurinkoinen molempiin suuntiin liikuttaessa. Ajokeli oli lämmin ja Jännenvirralla varustusten kevennyksen jälkeen matka taittui kesävarusteissa. Ajaminen oli jopa haastavaa, koska aurinko häikäisi pahasti. Ajaessa joutuikin käyttämään sekä kypärän aurinkovisiiriä että aurinkolaseja. Harmillisesti en päässyt vieläkään testaamaan vesisateessa gore-varusteita niiden käsittelyn jälkeen. Vielä ei siis ole tietoa onko varusteiden vedeneristys palannut.

Menomatkalla ohittaessa normaalisti autoa vain moottorissa nousi kierrokset, mutta liikettä ei tapahtunut. Pyörä alkoi kiihtymään muutaman sekuntin viiveellä. Testailin varovasti pyörää, että mikä ihme siihen iski. Ensimmäisenä tuli mieleen että nyt on kone tehnyt temput virityslastun takia. Vähän aikaa tuumailtua ja testailua lisää huomasin, että viive tulee vain vitos- ja kutosvaihteella. Aloin epäilemään kytkintä, että se on kärähtänyt metsäseikkailujen takia. Pysäytin pyörän ja tutkiskelin vähän mille se näyttää ulkpuolelta, nouseeko savua, valuuko jostain öljyä. Mitään savua, vuotoa tai vastaavaa ei näkynyt, vain kytkinnesteen paisuntasäiliö oli vajunut. Ajoin loppumatkan Joensuuhun rauhallisesti peläten, että pääsenkö edes perille. 

Kotimatkan ajoin vähällä rasituksella. Uskalsin testailla enemmän vasta moottoritiellä, siitä ei ole pitkälti kotiin hinata. Muutaman testauksen jälkeen en saanut vikaa enää esille. Saas nähdä mikä paljastuu syyksi.

Reissu meni muuten hienosti tosin aika tympeä oli työntää asfalttia edes takas, mutta keli oli loistava. Havaittu ongelma aiheuttaa tosin pientä tutkimista, mutta se onkin jo sitten toinen tarina.

Leave a Reply