Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2016 Reissut

Baltic tour jälkisanat ja videot

Mikan mietteitä reissusta:

Ainut mikä jännitti matkaan lähdettäessä oli nukkuminen. Suurimmat ongelmat tulisi olemaan, jos unta ei saa riittävästi. Varsinkin jos laivalla ei saa nukuttua startti reissuun on vaikea. Unen suhteen reissu meni hienosti ja univaje ei vaivannut missään vaiheessa.

Reitit olivat niin upeita kuin ne oli kuvitellutkin. Pohjois-Saksa lähellä Puolan rajaa ja Puola tarjosivat ehdottomasti parasta antia maisemallisesti ja tiestön suhteen. Ruotsi ja Tanska sekä Baltian maat olivat aika tylsiä ajettavia.

Venäjä oli oma lukunsa niin kuin aavistaa saattoi. Siellä ei kukaan ymmärtänyt mitään, mutta se oli vain hauskaa: sai olla ummmikkona. Tänne tullaan varmasti vielä palaamaan uudestaan. Hinnat Venäjälllä on varsin edullisia, tankkaaminen on halpaa ja ravintolasta saa ruokaa muutamalla eurolla.

Liikenteessä ei ollut missään mitää ongelmia missään ja kansainvälinen ajotyyli tuntui omalle. Kaikkialla muualla paitsi Suomessa pyörällä on todella helppo ja nopea liikkua.

Majoitukset osuivat nappiin, etukäteistyö ei ollut turhaa.

En keksi ylistyssanoja, mutta lopuksi voi todeta I love Russia, sinne mennään vielä uudestaan.

Kiitokset matkaseuralle!

Kyllä keljuttaa kun videointi meni pipariksi kameran kanssa sählätessä. Jotain filmille kuitenkin tarttui, mutta parhaat palat menivät mynkään.

Mikan videokooste muista maista.
Mikan videokooste Venäjältä.
Samin mietteitä:

Reissua oli odotettu kovasti ja voin sanoa että se oli kaikkien odotusten arvoinen ja vielä enemmän!

Onnistumisen taustalla on monia asioita, kuten:

  • Valmistautuminen oli tehty huolellisesti. Pyörien ja matkatavaroiden valmistelun lisäksi oli skoutattu kohdekaupunkien nähtävyydet ja majoitukset hyvin. Kiitos siitä kuuluu Mikalle.
  • Reitit oli laadittu huolella ja suunniteltu yhdessä meidän maun mukaisiksi. Ei mitenkään merkityksetön asia reissufiiliksen kannalta.
  • Yhteispeli toimi tälläkin kertaa loistavasti ja molemmat olivat valmiita joustamaan mutta myös pitämään päänsä yhteisen edun nimissä. Tästä esimerkkinä se että Kaunasissa minä otin tarvitsemani levon ja Mika oli valmis käymään yksin katsomassa nähtävyyksiä.
  • Kotoa löytyi tukea reissuun ja siellä oltiin hengessä mukana reissun aikana.

Minä odotin etukäteen ennen kaikkea Venäjän kokemista ja se oli kyllä ainutlaatuinen! Lisäksi Puolan ja Saksan pikkutiet olivat upeita, Puola toki muutenkin. Venäjälle olisi mukava mennä uudelleenkin mopoilemaan ja Gdanskin & Kaunasin kokisin mielelläni rouvan kanssa kaupunkilomana.

Reissu koostui pitkistä ajopäivistä ja nyt päivä kotiinpaluun jälkeen huomaa että aika väsynyt on tänään ollut. Ehkä välipäivä tai jokunen lyhyempi päivä olisi välissä hyvä.

Samin videokooste ajopäiviltä 1-5.

Samin videokooste ajopäiviltä 6-8 (Venäjä).

Leave a Reply