Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2016 GS Trophyt

Trophyn herkistely

Mika lähti vielä testailemaan ja herkistelemään ennen ensi viikon GS Trophyä. Testissä oli kytkimen toiminta sekä valot. Valot näyttivätkin tälle kertaa erityisen hyvin, kun valojen suojuksesta oli otettu enimmät liat pois. Varsinainen pesu toisi varmasti vielä lisävoimaa valoihin, mutta ei sitä pyörää kannata kesken kauden lähteä putsaamaan.

Kytkin osoittautuikin vähän haastavammaksi. Perus kaatiksen lenkillä kytkin alkoi oireilemaan niin pahoin, että vaihteiden vaihtaminen alkoi olla hankalaa. Aluksi luulin, että tein vain missin vaihtaessa vaihdetta. Muutamia kertoja testaillessa täytyi kuitenkin todeta, että kytkin ei irrota kunnolla ja vaihteiden vaihtaminen on haastavaa.

Tästähän seuraa tietysti kytkinremppaa ennen Trophyä. Illan päätteksi on tilattu uusi kytkinlevy. Asennus pitää mennä sitten aika putkeen, että päästään Trophylle lähtemään. Tarkoitus oli lähteä liikenteeseen jo keskiviikkona ja suorittaa mittareilta ajo pimeän tullen. Elikkäs vetäistään siirtymänä kohteeseen, että ollaan torstaina hyvissä ajoin pelipaikoilla. Nyt vaan jännätään, että tuleeko kytkin hyvissä ajoin perille ja että meneekö asennus jo rutiinilla.

Samin osalta ”herkistely” koostui pelkästä renkaidenvaihdosta. Eli katurenkaiden tilalle tuli nappularenkaat. Takarengas oli kulunut aiemmin loppuun joten se vaihtui Mitas E-09:ään, edessä jatkaa Kenda Big Block.

 

 

Leave a Reply