Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2017

Keulimisen harjoittelua

Mika päätti opetusvideon katsottuaan aloittaa treenaamaan keulan kevennystä. Keulan keventäminen on erittäin tärkeä taito maastossa liikuttaessa. Harjoitteluvälineeksi valikoitui crossipyörä, koska se on helpompi hallita. Ja niin kuin on sovittu, nyt pitää ottaa rauhallisesti, koska BST 2017 lähestyy hurjaa vauhtia. Miesten ja kaluston on syytä olla silloin huippuvireessä.

Opetusvideo, vastaavia on YouTube pullollaan.

Kuten opetusvideolta käy ilmi keulan kevennys on syytä aloittaa varovasti ja pienissä nopeuksissa. Aloittelin samalla tavoin, aivan penkin takaosassa istuen. Suht tasakaasulla ja kytkimen avulla, varovasti. Ihan se homma ei lähtenyt luonnistumaan kovinkaan helposti. Taitoa ei ole, sekä pieni pelko loukkaantumisriskistä painoi mieltä. Vähän aikaa harjoiteltuani sain keulan kuitenkin hitusen ilmaan. Ei se keula ilmassa montaa senttiä edennyt, mutta jostain on aloitettava. 

Välillä sitten keula kävi holtittoman korkealla, mutta sain sen tiputettua helposti kytkimellä alas. Tätä sitten vatkailin, joko liikaa tai liian vähän keulaa ylös. Matka eteenpäin oli aina todella lyhyt. 

Nälkä tietysti kasvoi syödessä ja yritin saada vähän pituutta lisää. Eipä siinä monesti tarvinnut yrittää ”enemmän” kun keula nousi liikaa ja mopo lähti alta. Siinä se sitten itsekseen meni muutaman metrin ja sitten kääntyi ”katon” kautta ympäri. Ja tietysti alastulo suoraan tanko edellä ja tanko meni tietysti poikki. Itse selvisin tuosta helposti ja jäin seisomaan pyörän taakse. Ihmettelin ihan itsekin etten ollut maassa pää edellä. Harjoittelu tietysti tyssäsi siihen paikkaan. Rikkinäisellä takalokarilla olisi vielä mennyt, mutta tanko täytyy olla ehjä. Onneksi työntömatka verstaalle ei ollut pitkä, kun harjoittelin seuraan verstaan edessä.

Tangot ovat kulutustavaraa ja niiden vaihtaminenkin on tehty todella helpoksi. Tangon irttoittamiseen meni noin viisi minuuttia ja tarviketankoja löytyy kaupasta alkaen 25€. Alkuperäisen purkuosan löysin netistä 12€:llä. Ei kun uutta koulutusosaa tilalle, taidanpa samalla ottaa pari jo hyllyynkin.

Harjoittelun lopputulos on sitten tässä.

Ei se keuliminen ole niin helppoa mille elokuvissa näyttää. Sitä täytyy todella harjoitella, jonkun mukaan viisi vuottakaan ei riitä. Ja sitten kun sitä pitäisi osata hyödyntää nopeassa maastotilanteessa, saas nähä. En tiedä opinko sitä koskaan, mutta jo pelkkä harjoittelu on hauskaa. Se riittää!

Leave a Reply