Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2017 Surautukset

Samin ajokauden avaus

Samin ajokauden avaus venyi tänä vuonna ennätyspitkälle. Syynä viiveelle oli harvinaisen pitkään kotipihassa ja lähiteillä säilynyt lumi sekä pahaan aikaan iskenyt flunssa. Kun nyt ensipuraisu saatiin 2.5., on jonain vuonna ajokausi avattu jo maaliskuun alkupuolella.

Ajohalut eivät olleet kadonneet minnekään joten viivästyminen vain lisäsi riemua kun viimein päästiin tositoimiin. Aluksi tuli ajeltua asvaltilla ja käytyä Mikan luona yrittämässä kypäräpuhelinten parittamista, Samilla kun on uusi Sena 20s käytössä. Vielä ei ehditty saada yhteyttä toimimaan kun Mikan oli lähdettävä autokuskiksi.

Sen jälkeen matka jatkui tankkaamaan ja sieltä edelleen pienelle kurkistukselle Pikku-Neulamäen suuntaan. Siellä tiet olivat liejuiset ja lumiset joten jätin ne suosiolla väliin. Sen sijaan kiersin perinteistäkin perinteisemmän kaatiksen lenkin. Hiekkatietkin olivat melko hyvässä kunnossa, pieniä uria toki aina vähän löytyy mutta ei mitään mikä olisi vaatinut erityishuomiota.

Lisäksi kävin Puutossalmen lossilla fiilistelemässä ilta-auringossa.

Kaiken kaikkiaan hauska pikku lenkki, alle 100km, vähän viileässä kelissä. Tuntui kyllä mukavalta päästä viimein ajamaan ja oli kyllä jo korkea aika senkin puolesta että parin viikon päästä startataan kohti Romanian vuoristoteitä. Kypäräpuhelimen testausta tuli myös samalla tehtyä ja radio oli mukava lisä aiempaan, yksin ajaessa tulee varmasti jatkossa käytettyä.

Leave a Reply