Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2017 Surautukset

Kauden ensisiivu

Mikan ja Samin ensimmäinen yhteinen siivu venyi todella pitkälle kevääseen. Tänään päästiin kuitenkin vihdoin ajamaan. Päivän ohjelmassa oli myös kypäräpuhelimien parittaminen, Sami oli näet hankkinut uuden puhelimen talven aikana. Mikalla oli lisäksi ennen lähtöä vielä Geos sar -palvelun testaus. Tarkoitus olikin käydä pikkulenkkillä, eikä tosiaan missään pahassa paikassa: Mikalla on takana sakolla oleva katurengas. 

Mika oli ilmoittanut palveluntuottajalle testaavansa Geos sar-palvelua kello 19:00. Tällöin SOS-painiketta voisi painaa ja hälytys pitäisi siirtyä Houstoniin. Näinpä hommaa testattiin. Mika painoi seitsemän aikaan hätäpainiketta. Eikä aikaakaan kun yhteyshenkilölle soitetttiin. Houston varmisti, että kyseessä on testi ja samalla käytiin kaikki tiedot läpi aina yhteyshenkilön varahenkilöä myöten. Testauksen jälkeen Mika perui hätäsanoman lähettämisen. Näin saatiin varmuus sillekin, että jos reissulla tarvitaan hätäapua aparaatti sekä palvelu toimivat.

Spot Gen3

Testailun jälkeen Sami saapuikin Mikan luokse ja alkoi puhelimien parittaminen. Kolmen vartin säätämisen jälkeen päädyttiin noudattamaan orjallisesti ohjeita ja homma rupesi pelaamaan. On vaikea uskoa ”hölmölle” kuulostavia ohjeita. Sitten päästiinkin vihdoin ajamaan.

Päädyttiin käymään vain lähimaaston hiekkatiellä. Ennen hiekkaosuutta testailtiin puhelimien kantamaa sekä kuuluvuutta vähän reippaammassakin matkanopeudessa. Kuuluvuus on käytännössä silmämääräisesti luokkaa puolikilometriä avomaastossa ja normaalissa matkavauhdissa. Reippaammassa vauhdissa Mikalla alkaa olemaan kuulemisen kanssa ongelmia. Käytössä on -25dB tulpat ja pyörästä tulee siihen päälle aikamoinen pyörre, joten kuuluvuuden ongelmia ei tarvitse kaukaa etsiä. 

Vihdoin päästiin sitten hiekalle. Siellä meitä odottikin mukava yllätys, tielle oli vasiten ajettu soraa. Päästiin hakemaan ajotuntumaa todella herkällä alustalla. Mukavastihan pyörät siinä sorapatjan päällä elivätkin. Sami ajoin kerran liian pehmeään lötterö kuoppaan ja se vähän miestä heilautti, mutta eipä tilanne hirveän paha ollut. Nyt ei ole vara enää kipille.

Ilta alkoi olla aika myöhänen ja kaverukset olivat aika väsyneitä, joten päädyttiin tekemään todella lyhyt lenkki ja palattiin hyvissä ajoin takaisin. 

Vaikka lenkki oli lyhyt niin mukava oli käydä edes vähän surauttamassa. Ja nyt on elektroniikka testattua, edessä on vielä mopojen huollot. Reissuun on enää kaksi viikkoa aikaa ja se jos mikä saa suun virneeseen.

Iltalenkki Mikan silmin.

Leave a Reply