Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2017 Surautukset

Kesän ekat metsätreenit

Mika on muutamana iltana käynyt Pasi serkun kanssa treenaamassa metsässä crossi pyörillä. Ajaminen maastossa on verrattain erilaista kuin mitä talvella oli jääradalla. Oikeastaan ajamisilla ei ole mitään yhteistä keskenään, vain väline on sama.

Heti huomaa, että harjoiteltavaa kyllä löytyy. On vaikea uskaltaa pitää riittävää vauhtia yllä, että pyörä liikkuisi vakaasti yli esteiden. Mitään ongelmaa ei ole kunhan vauhtia on riittävästi. Vauhdin hiljentyessä alkaa ongelmat. Varsinkin kun ei ole vääntöä alakierroksilla hitaasti ajaminen on haastavaa jopa mahdotonta. Ehkä sitä oppii ajamaa nopeammin kun höylää tuttuja reittejä riittävästi ja saa itseluottamusta. Ei pitäisi välittää vaikka pyörä alla hyppii ja pomppii erisuuntiin. 

Toinen suuri asia rohkeuden lisäksi on keulan keventäminen. Sen kanssa on ongelmissa vähän väliä. Monttuja kun tahtoo piisata tuolla metsän siimeksessä sekä metsäautoteillä. Kun keulaa ei kevennä niin on helposti vaarana lentää tangon yli kun eturengas toppaa nopeasti montun pohjalle.  

Nyt ajetut alkaa reitit olla semmoisia, ettei sinne ole mitään asiaa norsun kanssa. Kinniäiselle siellä on mukava liikkua, kun vaan vielä oppisi nämä muutamat perusjutut: rohkeutta ja keulan kevennys.

Samalla tuli testailtua uutta kypärää. On se parempi kuin umpikypärä, mutta hiki siinä tässäkin tulee. Keveys on valttia varsinkin kun rynkytystä metsässä tulee aikatavalla. Kaikki grammat päästä kannattaa minimoida niskoja säästääkseen. Huurtumisen takia ei voi harmillisesti käyttää ajolaseja, joten saas nähä miten kauan rillit pysyy ehjänä. Olenkin jo saanut muutaman mukavan raipaniskun oksasta naamaan. Kuvassa huulessa on rokama oksasta, ei suklaata.

Uusi kypärä testissä.
Joillakin osuuksilla alkoi rapakin lentämään.

Kyllähän siinä puuhassa hikikin tulee, tippa ihan nenän kärjessä asti.
Äkkiä vaatteet kuivamaan ja palautusjuomaa nauttimaan.

Vaikka paljon on vielä opittavaa, kyllä se harjoittelu hauskaa on ei sille mitään mahda. Kelikin on suosinut ulkoliikuntaa, tästä on hyvä jatkaa.

Video on otettu vanhalla kameralla, joten päiväys on pikkuisen pielessä. Enpä meinannut löytää videoita myöskään puhelimesta ne sinne siirrettyäni kun aikajärjestyksessä olivat aika kauas kadonneet. Uusi kamera on takuuhuollossa, pitkäaikainen ilo siitäkin oli.

Videolla kuvissa Pasi ja Mika on paikoin vilahtava varjomies.

Video päivän treenistä.

Leave a Reply