Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2018 Surautukset

Pikasurautus

Samin gessua on vaivannut etupään pompottaminen joka on todella häiritsevä hitaassa nopeudessa (40-60km/h) ja ikäänkuin häviää suuremmissa nopeuksissa. Vihdoin viimein sain aikaiseksi vaihtaa renkaan vanteineen, alla ollut Metzelerin Unicross on kulunut oudosti niin että osa nappuloista on kulunut ”vinosti”. Ehkä tuo olisi syynä pompotukseen. Rengasta vaihtaessa huomasin myös pienen välyksen ohjausakselin laakeroinnissa. En kuitenkaan tehnyt sille mitään sillä halusin kokeilla pelkän renkaan vaihtamisen merkitystä ensin.

Renkaanvaihdon jälkeen piti luonnollisesti lähteä testiajolle. Aikaa ei ollut paljon joten päätin lähteä ajamaan muutaman viikon takaista reittiä ja kääntyä kesken matkan takaisin kun aika käy vähiin. Reitti oli mitä nautinnollisin ajettava kuten viimeksikin, nyt maasto oli kaikkialla täysin kuivaa. Ajelin suu korvissa pieniä teitä ja metsäuria noin tunnin verran ja sitten piti lähteä suuntaamaan kotiin päin. En kuitenkaan halunnut ajaa isoa tietä joten ajelin pieniä teitä jotka menivät suunnilleen oikeaan suuntaan. Aina lyhyen pätkän ajettuani pysähdyin etsimään seuraavan pätkän joka menee oikeaan suuntaan ja tällä tavalla päädyin mitä parhaimmille traktoriurille ja metsäteille. Parissa kohdassa oli vähän risuja kaatuneena tielle tai tien ylle mutta muuten koko matka oli hyvää ajettavaa pätkää jossa ei tarvinnut ”polttaa kytkintä”. Ainut harmitus reitissä oli se että ympärille jäi iso määrä houkuttelevan näköisiä teitä joita ei ehtinyt tutkimaan. Jääpähän tulevillekin kerroille tekemistä…

Ai niin, se pompotus. Sitä ei enää ilmennyt eli renkaan vaihtaminen taisi auttaa.

Leave a Reply