Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2019 Reissut

Kevät-Kivetty 2019

Sami osallistui ensimmäistä kertaa Kivetty-nimiseen tapahtumaan jossa Kurapyöräilijät kokoontuvat keväisin ja syksyisin nautiskelemaan Keski-Suomen vaihtelevista teistä. Reissuun mukaan on lähdössä vuosien takainen työkaveri Arto.

Aikataulurajoituksista johtuen perjantain menomatka kuitenkin ajelemme eri matkaa. Arto tulee töiden jälkeen perässä, minä lähdin jo puolen päivän jälkeen liikkeelle ja tarkoituksena on kierrellä perille mahdollisimman pieniä teitä pitkin kaikessa rauhassa.
Matka sujui kaikin puolin mukavasti, muutamia haastavia kohtia sattui reitille ja ne joutuu yksin ajaessa ottamaan varovasti. Paljon myös mukavia traktoriuria ja muita pikkuteitä, jonkin verran myös isoa tietä ja asvalttia.
Video menomatkalta

Tapahtuma järjestetään idyllisellä paikalla järven rannalla.

Paikalla on iso päärakennus ja sauna sekä ulkohuussi. Saapuessani perille, siellä ei vielä ole juurikaan muita mutta vähän kerrassaan porukkaa kerääntyy. Luonnollisesti illan ohjelmassa on saunomista ja mopojuttuja hyvässä seurassa, nuotiopaikka on saunan lisäksi suosituin kohde illan mittaan.

Lauantai on varsinainen ajopäivä jolloin ajetaan ennalta suunniteltua reittiä pienissä ryhmissä. Ryhmiin kertyy porukkaa myös päiväkävijöiden muodossa. Reitti sisältää runsaasti sepelipintaisia teitä sekä vaihtelevia pikkuteitä. Ryhmässä on mukava ajella ja kelikin on kohdillaan! Parissa kohtaa on mutaista ja tukkirekkojen renkaiden painamia uria, kaikin puolin mukavaa ajettavaa tietä kokonaisuudessaan. Yhdessä kohdassa joudutaan kääntymään ympäri kun silta on sortunut. Toisessa kohtaa saadaankin kunnon hiki pintaan kun seurataan louhikkoista metsäkoneen jälkeä ylös jyrkkää rinnettä. Siinä päästään mopoja työntämään porukalla.
Video lauantain ajeluista

Illan ohjelmassa on ruokailu omaan tahtiin omilla eväillä ja tietenkin saunomista pitkän kaavan mukaan! Huippua porukkaa jolta kuulee mahtavia tarinoita vuosien varrelta. Todella kiva ilta ja tulipa siellä saunanlauteilla tehtyä myös kauppaa mopon osistakin.

Aamulla sitten on ohjelmassa aamupala ja tavaroiden pakkaus ennen kotimatkaa. Kotimatka sujuukin mukavasti kolmen hengen porukassa ajellen.

Kiitos kaikille järjestelyihin osallistuneilla ja muuten mukana olleille! Todella hyvä tapahtuma johon tulen taatusti uudelleenkin!

Leave a Reply