Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2019 Reissut

Kaukasus 2019 – päivä 7

Tbiliisi 18000 askelta

Eilisen koitoksen jäljiltä tänään oli tarkoitus nukkua niin pitkään kuin nukuttaa. Seiskaan astihan sitä jaksoi nukkua. Sen jälkeen väkisinmakasin vielä aina puol ysiin asti. Siinä vähän heräilin ja kasailin kamoja. Ysiltä aloittelin sitten päivän harjoituksen hotellihuoneessa. PT on seurannut aktiivisesti tekemisiä ja eilen illalla sainkin räätälöidyn harjoitteen tälle aamulle. Harjoituksen sisältö ja niiden ajankohta käydään tarkasti läpi, että se tukee ajamista. On muuten siisti juttu. Samoin PT on kannustanut syömään paljon reissun aikana, joka on onnistunut hyvin, eikä energia ole loppunut kertaakaan. Harjoitteita oli aamulle yhteensä 14 ja niiden kanssa meni aikaa vajaa tunti. Paljon oli helppoja venytyksen oloisia harjoitteita.

Suihkun jälkeen kampesin aamupalalle. Eilen tein virheen ja vedin syödä kaikki, joten tänään tuli sitten aika tavalla isompi annos. Kävi vielä kysymässä, että tarviitko muuta. Onko näin nyt varmasti hyvä? Kyllähän se oli ja nyt ei jaksanut kyllä kaikkea vetää. Aamupalan jälkeen kävin maksamassa hotellilasku ja ilmoitin että lähden aamulla aikaisin. Aamupala on majapaikassa yhdeksältä, mutta täti tulee minulle tekemään aamupalan jo puol kahdeksan aikaan. Samoin annoin pyykkini pestäväksi ja kun tulin kaupungilta illalla takaisin pyykit oli kuivana ja silitettynä sängyllä. En muuten ennen ole pitänyt silitettyjä boksereita ja sukkia. Kyllä travellerin kelpaa kalsareita pitää, varmaan kestävät näin useamman päivän.

Maksujen jälkeen olin lähdössä kaupungille kun minun piti tägätä maailmankartalle nasta Kuopion kohdalle. Siinä aikamme tarinoitua taululle löysi myös reissun kartta ja surauttelijoiden tarrakin. Ei ole ennen täällä suomalaisia käynytkään. Olen pohjoisin vierailija mitä on käynyt. Eihän siitä kaupungille lähdöstä mitään meinannut tulla, kunnes sanoin että kyllä nyt minun pitää mennä.

Tällä kertaa sainkin tilattua comfort taksin. En vaan oikein tiedä mistä ylimääräiset 30 senttiä maksoin. Autona oli ilmastoimaton Prius(kaikki ikkunat oli täysin kyllä auki), jossa ei toiminut matkustajan airbagi ja minusta taulussa paloin merkillisen paljon erivärisiä varoitusvaloja. Otin kyydin kaupungin toisella laidalle Äiti Georgian patsaalle, josta oli tarkoitus kävellä kohta keskustaa. Sen verran tässä oli comforttia, että vähän oli sentään keskustelun tynkää.

Patsaan ja maisemat kuvattua lähdin hortoilemaan alas rinteeltä.

Kiertelin kaupunkia ristiin rastiin ilman sen kummenpaa päämäärää. Kävin ainoastaan nappaamassa vähän tuliaisia, muuten se meni hortoiluksi. Ois joutanut jo ajamaan, kyllä tämä kylä oli jo nähty. Kiertelin kuitenkin 17000 askeleen verran kasiin mennessä. Ennen hotellilla lähtöä kävin vielä kahvilassa jääteellä ja hedelmäsalaatilla. Kyllä on saakeli mies ihan pilalla, ei vieläkään päihteitä koko reissun aikana. Päivällä olin käynyt syömässä taasen tupla-aterian eli barbeque kanaa ja khinkalia. Sillä kyllä lähti nälkä vähäksi aikaa, eikä vieläkään tehnyt yhtään mieli ruokaa.

Salaatin jälkeen otin kamikaze-taksin hotellille. Pääsin kuitenkin perille ehjin nahoin. Hotellilla kävin suihkussa ja tutustumassa lähikaupassa iltapalavalikoimaan. Täti oli taasen minua vastassa oli vähän pahoillaanoloisen näköinen kun en huolinut, että hän olisi taikonut jotain ruokaa. Halusin nyt testata vähän paikallista valikoimaa. Hyllyssä olisi ollut Valion protskujuomaakin, mutta sen jätin hyllyyn. Kaupan jälkeen pakkkailin tavarat aamuksi valmiiksi naputin tämän tekstin ja rupesin odottamaan aamua.

Huomenna sitä taas mennään, vähän onkin jo nikkikset päästä ajamaan. Mutta kohta sitä saa taas vetää sydämesä kyllyydestä. Huomenna pitäisi taas maasto muuttua mäkisemmäksi, saas nähdä miten korkealle sitä bemmulla päästään. Rajakin arveluttaa, pääseekö täältä pois, kaipa.

Hieno päivä ja hieno city, mutta kyllä tämä on nyt nähty. Voisin tulla toki uudestaan eri kokoonpanolla, tykkäsin. Majoituskin oli huikea ja vieläpä 10km ja 2 euroa keskustaan.

Satunnaisia kuvia päivän tallustukselta:

Leave a Reply