Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2019 Reissut

Kaukasus 2019 – päivä 13

Voronež – Moskova 560km

Aamulla heräiltyä mahassa möyri ikävällä tavalla. Tällä reissulla on saanutkin popsia miltei paketillisen vatsalääkkeitä. Vedin nytkin ennen aamupalaa semmoisen. Aamupalalla en uskaltanut hirveästi syödä, joten lähdin liikkeelle tyhjällä vatsalla vähän kasin jälkeen.

Aika nopeasti pääsin maksulliselle tiellä. Tiemaksuja sai maksaa useaan kertaan, niin että meni ihan kukkaro rikki. Mutta kyllä matkakin joutui. Tie oli joko 110km/h tai 130km/h ja siihen aina 30km/h hyvän miehen lisää päälle. Tulin taas kolmen pysähdyksen taktiikalle ja lounaaksi oli palkkari. Joten aikaa meni kuutisen tuntia, joista viimeinen tunti tuhrautui viimeiselle 50km. Tällä kertaa selvisin navin kanssa Moskovassa kun olin katsonut aikaisemmin mikä on venäjäksi länsi, näin osuin oikealla rampille suoraan.

Matka oli muuten aika painamista, mutta yhdellä stopilla tapasin mafian miehet. Niin ne minusta ainakin olivat. Hirveän kokoinen täysmusta mersu, tuulilasikin oli tummennettu. Ukkelit tulivat jututtamaan ja molemmilla oli kultaa hampaissa ja kalliin näköiset vaatteet. Eihän siitä ilman yhteistä kieltä tahtonut mitään tulla. Katseltiin karttaa ja ihmeteltiin miten mopo voikin kuluttaa niin paljon. Motariajossa kun pukkaa yli 7 litraa menemään. Tänään tais palaa noin 9 litraa kun merkkivalo syttyi alle 200km ja tankkiin sain mahtumaan 18litraa bensaa.

Lähdin pysähdykseltä polkemaan eteenpäin reipasta 150km/h matkanopeutta. Olin päässyt 60km kun taakse ilmestyi kuin tyhjästä auto, annoin tietty tietä. Mafian miehethän siellä oli. Tulivat rinnalle, ikkuna auki ja hirveet vilkuttelut. Siinä sitä paineltiin jonkin matkaa vuorovedoin, kunnes ruuhkissa ne jäi armotta jälkeen. Yhdessä tullissa vielä nähtiin mutta sitten tiet erosivat.

Moskovan kehällä oli aika perussettiä. Kaikki viisi kaistaa ihan tukossa, mutta onneksi mopoväylää pääsi etenemään. Siinä vaan on betoninen ranssi aina välillä jota on syytä varoa. Korkeutta sillä on viidestä kymmeneen senttiin ja siihen ei ole hyvä törmätä vahingossa. Muuten päivä oli aika siirtymän oloinen päivä. Vähän viileämpi, mutta paitasillaan ajoin.

Hotelli löytyi helposti ja bemmu yöpyy vartioidussa parkissa. Huone on asiallinen ja lämmintä vettäkin tulee.

Illalla otin vielä taksin ja kävin kävelemässä 12000 askelta keskustassa, kun olin ensin huoneessa tehnyt päivän harjoitukset. Seuraavat harjoitukset onkin sitten kotona. Menomatka taksilla kesti 25min ja tullessa meni sitten tunti. Ei ois minusta näihin ruuhkahommiin ollenkaan.

Moskova on iso ja ruuhkainen city. Vähän tuli samoja kuvia kuin viimeksikin, mutta on siinä muutama uusikin.

Huomenna sitten kohti Pietaria, reissun loppu alkaa häämöttämään.

Leave a Reply