Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2020 Surautukset

Koillis-Savon kierros

Kevään ensimmäisiä (tai ainakin siltä se tuntuu) lämpimämpiä päiviä, luvassa jopa 12-13 astetta! Sääennusteen oli huomannut mm. kesäenska-porukka ja WhatsApp-ryhmään kilahti ehdotus lauantain surautuksesta. Mukaan ilmoittautui 6 kuskia, Savon Surauttelijoiden edustajana Sami, ja tapaaminen tutusti Pitkälahden ABC:lla.

Tankki täynnä liikkeelle apsilta kohti vehmerin lossia ja sitten Vehmerin kautta Tuusniemelle ja edelleen Vaikonjoelle makkaranpaistoon.

Reitti koostui pääasiassa sorateistä ja joistakin hieman pienemmistä hiekkateistä, lähes kaikkialla tiet olivat hyvässä kunnossa, toki mutaisia, uraisia ja myös joitakin lumisia kohtia sattui matkalle. Matka eteni mukavasti reittimestarin perässä letkan toisena ajaen, takana varmaan kärsittiin paikoin pölystäkin.

Perillä emme päässeet lumen takia ajamaan makkarasärkälle joten valitsimme toisen laavun lähistöltä. Siellä oli tulet jo valmiina ja pääsimme makkaranpaistoon. Nuotilla istuttiin hyvän aikaa tarinoimassa moporeissuista ja -kokemuksista, mukavassa porukassa oli kiva rupatella.

Sitten matkaa jatkettiin Nilsiän suuntaan edelleen samankaltaisilla teillä pysyen. Muutama eriomaisen hauska mutkapätkä oli saatu reitille, niin ennen lounasta kuin lounaan jälkeenkin. Pisan ja Lastukosken kautta saavuttiin Nilsiään jossa vierailtiin yhden kesäenska-porukan jäsenen luona.

Sieltä kierreltiin sitten edelleen sorateitä Aappolaan josta tultiin sitten kotiin vitostietä pitkin.

Kokonaisuudessaan matkaa kertyi 315km reilun 7 tunnin aikana. Huippureissu ja kivaa oli!

Leave a Reply