Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2021

Savon Surauttelijat 2.0

Savon Surauttelijat

Nyt ilmeisesti on ehtinyt kulua riittävästi aikaa Mikan poismenosta että pystyn pakottamaan itseni päivittämään Savon Surauttelijoiden blogin kuvausta…eli myös käsittämään ja hyväksymään että Savon Surauttelijat ei ole enää ”Parin savolaisen satunnaisia surautuksia moottoripyörillä” vaan Savon Surauttelijoiden perinnön säilyttäminen ja jatkaminen on minun vastuullani.

On tämä vajaa yhdeksän kuukauden jakso ollut aikamoinen ja sisältänyt monenlaisia tuntemuksia – siis pelkästään moottoripyöräilyn näkökulmastakin katsoen enkä tässä nyt haluakaan avata muita näkökulmia. Välillä on myös mietityttänyt mitä oma harrastuksen jatko on ja mitä tapahtuu Savon Surauttelijoille. Hetkittäin on tuntunut että mikään ei voi jatkua kuten ennen, eikä tietysti voikaan aivan entisenlaisena, mutta onneksi monet asiat kuitenkin löytävät uomansa ja alkavat soljua eteenpäin.

Yksi hyvä esimerkki tästä ovat viime kesän muutaman päivän surautukset. Niistä ensimmäisellä oikeastaan tutustuin Jaakkoon johon kontakti syntyi Mikan kautta vaikkakin tapasimme ensimmäistä kertaa vasta Mikan kuoleman jälkeen. Tuo reissu oli paljolti samankaltainen kuin reissut mitä Savon Surauttelijat on tehnyt aiemminkin. Kesän toinen reissu puolestaan tehtiin 4 hengen porukalla ja oli ehkä hieman uudenlainen mutta erittäin hyvä ja onnistunut reissu jolle toivottavasti on jatkoa luvassa.
Kun lisäksi Kuopion seudun kurapyöräilijäyhteisö osoittaa aktivoitumisen merkkejä ja kaverit Venäjältä ovat kutsuneet kanssaan ensi kesäksi (jos korona suo) reissuun Hiipinätunturille Venäjän puolelle niin alkaa jälleen usko voittaa että omalta osalta harrastus jatkuu ja Savon Surauttelijatkin säilyy toiminnassa. Toki edelleenkin epäilyttää löytyykö mistään pidemmille reissuille yhtä seikkailuhenkistä seuraa ja vielä sellaista jonka kanssa tulee hyvin ”juttuun”. Sen vain aika näyttää…

Joka tapauksessa nyt siis jonkilainen kynnys on ylittynyt ja Savon Surauttelijoiden blogin kuvaus on päivitetty vastaamaan nykyistä tilannetta, Mikan perintöä jatkaen. Olkoon uusi muoto nyt siis ”Savolaisia surautuksia moottoripyörillä”!

Sami

Leave a Reply