Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2015 Reissut

Pekan huoltokurssi 18.4.2015

Samin ja Mika kauden ensimmäinen reissu kohdistui Helsingissä Pekan pitämällä huoltokurssille. Paluumatkalla kierrettiin Tampereen kautta kavereita morjestamassa ja saunomassa. Näin saatiin aikaan reilu tuhannen kilometrin matka ja kaksi yöpymistä.

17.4. menomatkalla perjantaina surauteltiin väliin hiekkatiellä ja välillä mutkaisaa asfalttia. Matkalta ei ole kuvia siitä piti huolen parin asteen lämpötila ja pienet sadekuurot, mukana myös lumisadetta ja raekuuroja! Hauskaa kuitenkin oli koko rahalla, eikä tullut kylmäkään, vaikka näin oletimme käyvän. Lähtö oli yhdentoista aikoihin ja stadissa oltiin puoli seitsemältä, matkaa rullattiin vähän vajaa 450km.

18.4. käytiin kuulemassa Pekalta hyviä BMW-boksereiden huoltovinkkejä ja samalla huollettiin Mikan pyörää. Venttiilit tuli säädettyä ja kaasuläpät synkronoitua. Menomatka Helsingistä Tamperelle suoritettiin ripeänä siirtymänä, mutta valtatietä vältellen. Lopussa alkoi jo tylsistyttämään, tie oli liian suoraa ja hyväkuntoista…kuten joku viisaampi on todennut asvaltilla apeaa :-). Ei ollut mitään kuvattavaa koko osuudella.

19.4. kotimatka Tampereelta suoritettiin hartaasti ja siinä menikin kuusi tuntia. Välillä ”oikaistiin” pienemmille teille.

Mikalle riitti haastetta ajotaidon sekä sileiden kesärenkaiden kanssa. Lumi oli yllättävän liukasta. Ei Samiakaan paleltanut, siitä piti huolen varustus, joka oli tarkoitettu nollakeliin ja 100km/h matkavauhtiin.

Vaikka lumessa askartelu otti voimille väsyneenä, on sitä kiva ehjin nahoin kotisohvalta muistella.

Ennen seuraavaa reissua alle vaihtuu molemmilla piloteilla sarjat tuoreita nappularenkaita.

Seuraavaa reissua odotellessa…

Leave a Reply