Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2015 Reissut

GS Meeting 2015

GS Meeting ajettiin tänä vuonna 12-14.6 Summassaaressa. Tapahtumaan osallistui yhteensä 120 GS motoristia. Joukossa oli muutama muunkin merkkinen pyörä. He kuitenkin sulautuivat varsin hyvin joukkoon kuten aikaisempina vuosinakin. Joukossa oli useampi motoristi myöskin ruotsin puolelta ja olipa mukaan uskaltautunut useampi naiskuljettajakin. Myöskin mukana oli lukuisia ensikertalaisia. Tämä oli Samin neljäs ja Mikan kolmas GS meetinki.


12.6. Menomatka

Menomatka ajettiin pääsääntöisesti aurinkoisissa tunnelmissa, matkaa päivälle kertyi 260km ja aikaa paloi kuusi tuntia.

Välillä oli pakko ajaa siirtymiä asfaltilla, mutta aika kivasti reitti pysyi hiekkatiellä. Välillä päästiin jo poluillekin ajelemaan ja pitipä yhdeltä polulta kääntyä takaisin. Menomatkalla ei haluttu lähteä hirveästi puita raivaamaan, vaikka mukana oli kirveet ja saha sekä lapio.

Pientä polkua, jossa oli nopeusrajoituskyltti 80km/h, tosin me ajettiin vähän hiljempaa.

Tästä ei huvittanut enää jatkaa matkaa. Samanlaista tai vähän haastavampaa näytti olevan tiedossa. Olisi pitänyt liikaa kirvestä heiluttaa. 

Samin pyllähti kertaalleen pehmeään turpeeseen, ei vaurioita pyörälle eikä miehelle.  

Perille päästiin ihan hyvissä ajoin viiden aikoihin, sauna ja pikku huili maistui valmistautuessa seuraavaan päivään.

Osa porukasta oli tullut telttailemaan.  Etäisimmät telttailijat olivat Ruotsista. Me olimme mökkimajoituksessa kuten aikaisempinakin vuosina.

Illalla oli ajajakokous, jossa käytiin ryhmäajamiseen liityvät asiat läpi sekä tietysti reittiesittelyt.

13.6. Ajopäivä
Tänä vuonna punainen reitti oli ehkä vaaleanpunainen, mutta reitti oli silti hauska ajaa. Ajokilometrejä tuli 380 ja aikaa reitin ajamiseen meni kymmenisen tuntia.

Sami toimi RED3 vetäjä ja Mika oli luonnollisesti samassa ryhmässä mukana. Ryhmässä oli mukana myös yksi ruotsalainen kuljettaja ja kutsu tuli ensi vuoden vastaavaan Ruotsissa järjestettävään tapahtumaan, saas nähdä…

Valitettavasti emme eksyneet kertaakaan, joten ajoimme etukäteen suunnitellun reitin läpi. Reitille oli suunniteltu myös vähän teknisempiä ekstroja, jotka luonnollisesti ajoimme. Ensimmäisellä ekstralla puolet kuskeista pyllähti kumoon. Muuten kaatoja meidän ryhmässä ei nähty.

Jonkin ekstrapätkän pikku mutalikko. (Pehmeimmät paikat jäivät tälläkin kertaa kuvaamatta.)

Huilitauko jossain mäennyppylällä. 

Tiet olivat pääosin kovapohjaisia hiekkatietä, joissa hiekka pölysi välillä kovastikin. Pyörissä oli riittävästi tehoja tällaiselle irtosoralle.

Reitillä oli tarjolla monenlaista erilaista soraa ja tien kaltevuutta.

Päivällä päästiin myöskin matkustamaan lossilla. 

Loppupätkällä vähän satoi, jonka jälkeen pöly ei enää haitannut ajamista.

Päivän matka oli sen verran pitkä, että osa ryhmistä oli loppumatkasta jo vähän oikaisseet. Minne lie porukalla ollut kiire, After bikeenkö?

Pitkähkön ajopäivän jälkeen maistui olut ja kylpylän tarjoamat sauna- ja allaspalvelut. Illalla oli vielä hotellilla yhteenveto päivästä, jossa jokainen vetäjä kertoi päivän kokemuksia. Mitään pahoja kaatumisia, eikä muitakaan vaurioita ollut sattunut kenellekään. Pyllähdyksiä ja harmittomia kaatumisia oli sitten useampiakin. Mustalla reitillä oli ollut tällä kertaa riittävästi haastetta. Olipa mustan reitin joku ajanut 1150GS:llä, muiden ajaessa kevyemmillä kyseiseen käyttöön suunnitelluilla pyörillä. Ajosuoritus herätti kovaa kunnioitusta.

Päivän lopuksi paisteltiin vielä makkarat ja nautittiinpa siinä kyytipojaksi toinenkin olut. Illan mittaan kuultiin tarina jos toinenkin mitä erilaisimmista reissuista. Ehkä niistä saatiin tuleviksi vuosiksi vaikutteita.

Päivä oli oikein antoisa ja jaloissa tuntui lievää väsymystä, koska melkein koko päivä oli ajettu seisaaltaan. Pikku sadekaan ei pilannut tunnelmaa. Varusteet ja pyörät toimivat hyvin koko päivän.

14.6. Kotiinpaluu

Kotimatkalla oli jonkin verran asfalttia, mutta reitti pyrittiin pitämään hiekalla ja tehtiinpä reittiin vielä viime hetken muutoksia. Mihinkään extreme-suorituksiin ei lähdetty sen verran reissu painoi päällä. Tarkoitus oli tulla suhteellisen nopeasti ja erityisesti turvallisesti kotiin. Väsyneenä täytyy olla tarkkana, varsinkin kaksipyöräisillä. Reitti oli 220km pitkä ja ajoaikaa meni viitisen tuntia.

Matkalta löytyi mukavaa isoa hiekkatietä, jossa oli paljon mäkiä ja kurveja.

Myös kotimatkalla löytyi pölyävää pikkutietä. 

Mukavan leppoisaa savolaismaisemaa järvien tuntumassa. 

Kotimatkalla satoi aavistuksen, mutta se ei matkantekoa haitannut. Reissu oli aika raskas, mutta erittäin nautinnollinen. Tulomatkalla suunniteltiin jo seuravaa alkusyksyllä ajettavaa reissua.

GS Meeting video (Mikan kamera)  GS Meeting video (Samin kamera)

Leave a Reply