Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2015 Reissut

Päijänteen kierros

Mika kävi suorittamassa Päijänteen ympäriajon. Lähtö oli maanantaina 1.6. yöpyminen suoritettiin Tampereella ja kotimatka 2.6. Menomatkalle kertyi kilometrejä 460 ja kotimatka tultiin melkein linnuntietä kilometrejä vain 340. Normaalireitti kodin ja yöpymispaikan välillä on 300km, silloin mennään tylsää ysitietä.

Keli oli menomatkalla oikein hyvä lukuunottamatta viimeistä 60km, jolloin alkoi satamaan vettä. Sain nauttia näin ollen aurinkoisesta, mutta kohtuullisen viileästä ja tuulisesta kesäsäästä. Tiet olivat sen verran metsän sisällä, ettei tuuli häirinnyt liikaa ajamista.

Menomatkalla eteen tuli kaikenlaisia mukavia tieosuuksia. Renkaiksi olin laittanut alla ns. asfalttirenkulit, joka vaikutti reittivalintoihin. Mutta hauskaa se silti oli.

 Oli vasiten lanattua irtosoraa… 
… mukavan pientä tietä…  

… vielä vähän pienempää tietä… 

… osaan en kehdannut yksin lähteä… 

… jotkut tiet oli suljettuja…
… sekä vaikeita valintoja: oikealle vai vasemmalle?  

Toki menomatkalla oli myöskin paljon kivaa asfalttia ajella. Paljon oli mutkia matkassa, joita oli kiva lasketella menemään. Muuta liikennettä koko matkalla ei juurikaan näkynyt.   

Tietysti Päijänteen ympäriajossa oli myöskin vettä näkyvillä. 


Tuuli oli ajoittain aika voimakasta.   

Kotimatka oli joutuisaa asfalttia käytännössä koko matka, vain muutama pikku hiekkapikis sattui reitille.

Varustuksena oli niskatuki, josta ei ollut harmia koko matkan aikana. Huomaamattomasti tuo harteilla kulki, saanee matkustella siinä jatkossakin. Jaloissa oli polvisuojat, jotka ei olleet ihan yhtä huomaamattomat. Suojat puristivat ja tuntuma pyörään varsinkin seisaaltaan ajettaessa oli huono. Ehkä tuntuma alkaa löytymään kun saa kilometrejä alle. Suojat ei taivu kunnolla ja ne tekivät jalkoihin pahat painaumat. Jatkokäyttöä pitää harkita, varsinkin pitkille siirtymille. Oikea nilkka alkoi oireilla seisaaltaan ajettaessa. Lievää ylitaittumista havaittavissa. Seuraavaa reissua varten pitää hommata nilkkaan tuki, jotta se ei kipeydy liiaksi.

Kokonaisuudessaan reissu oli mukava, pääsipä samalla testaamaan nelipyöräistä lajitoveria. Onhan ne kivoja, mutta on niissä vaan kaksi pyörää liikaa.

Leave a Reply