Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2016 Surautukset

Spoorissa

Lauantaiaamu alkoi Samin osalta 2-tahtibensan sekoittamisella ja crossipyörän valmistelulla talvisurautukseen. Aki tuli pian paikalle Tohtorillaan ja sitten mentiinkin etsimään kelkkamiesten jälkiä.

Sopiva kelkkaura löytyi lähistöllä olevan voimalinjan alta. Edellisen yön lumisateen jälkeen oli jo joku ehtinyt kelkalla tampata pohjan tiiviiksi mutta silti pohja oli sen verran pehmeä että Tohtorilla ei edes yritetty uralle. CR:lläkin syntyi välittömästi spoori ja kun samaa kohtaa ajoi takaisin pääsi nauttimaan spoorissa ajamisesta ihan tosissaan. Voi kyllä todeta että rankkaa hommaa!!!
Aina pienen pätkän jälkeen piti pysähtyä tasaamaan hengitystä ja lepuuttamaan uupunutta kroppaa. Ja hien määrää on mahdoton kuvata, sitä riitti huolimatta olevinaan kevyestä talviajovarustuksesta.

Kelkkauralla ja varsinkin spoorissa pysymisessä oli tekemistä ja muutaman kerran oli ”läheltäpiti” -tilanteita, pari kertaa käytiin hakemassa vauhtia kelkkauran vierestä. Siinä olikin sitten tekemistä että sai mopon ohjattua takaisin reitille. Vatsalihakset ja jalat saivat hyvää treeniä kun spoorissa ajaessa joutuu jaloilla ottamaan tukea jatkuvasti ja samalla pitää huolehtia siitä että jalat eivät iskeydy takarenkaaseen…

Tällä kertaa vehkeet toimivat hienosti, edellisellä kerralla vaivannut bensavuoto korjautui bensahanan kovettuneen O-renkaan vaihdolla uuteen. Kaiken kaikkiaan oli todella hauska mutta rankka surautus!!!

Täältä löytyy pieni video surautuksesta

Huom! Kyseessä ei siis ollut virallinen kelkkareitti vaan tuttujen kelkkamiesten käyttämä ura.

Leave a Reply