Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2016 Surautukset

Tuntuman hakua

Mika aloitti kauden pienellä ajolenkillä iskarin korjauksen jälkeen. Matka suuntautui Vesannolle muutaman mutkan kautta. Tarkoitus oli kurvailla vähän asfalttia ja hiekkaa, menemättä kuitenkaan metsäautoteille. Koko reitti pysyikin kaksikaistaisilla teillä, eikä ihan pikkutietä ollut kuin loppupätkä maantieltä pihaan.

Aamulla asentelujen jälkeen alkoi satamaankin, joten samalla pääsin testaamaan varusteiden vedenkestävyyttä.

Vesannolle mennessä kiertelin Lamperilan ja Talluskylän kautta Äyskoskelle ja sieltä Tervoon. Lamperilan jälkeen reitti oli pääsääntöisesti hiekkatietä ja mukavan pientä asfalttia. Tervosta matka jatkui Iisveden ja Niiniveden välistä kohti Vaajasalmea. Vaajasalmelta kurvailin Kerkonkosken kautta Sonkarin rannalle Suomen peliä seuraamaan.

Varusteethan siinä meni kuraan eli hiekkaa oli taipaleella riittävästi. Pyörä toimi moitteetta, mutta hanskat vuotavat vedet läpi tunnin vesisateen jälkeen. Rukkasten osto olisi siis edessä. Samoin oikea nilkka vähän vihoitteli seistessä ajettaessa. Toivotaan, että nilkka alkaisi kestämään seisoskelua.

Menomatka oli kyllä mukava ja maisemat hienoja. Menin varmaan kymmenen joen ja viiden kosken yli, tosin tällä kertaa ihan siltaa pitkin. Kuvia ei tullut napsittua kun vettä tuli koko ajan. 

Paluumatka sujui sitten kokonaan asfalttia ja suorinta reittiä pitkin kotiin. Vettäkin satoi vähemmän, ei juuri lainkaan.

Ensi kosketus on nyt siis otettu. Vielä riittää tutustumista, jotta päästään ajamaan aika epävakaa ja epävarma olo ajamisesta jäi. Mutta tästä se kausi starttaa!

Leave a Reply