Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2016 Reissut

Baltic tour pv2

Itämeren ympäriajon toinen päivä alkoi aikaisella herätyksellä, laiva saapui Tukholman satamaan klo 6:10 joten puoli kuudelta pompattiin ylös valmistautumaan ”Ruotsin läpiajorangaistuksen” suorittamiseen. Pikaisesti syötiin aamupalaksi eilen ostetut sämpylät sekä banaanit ja sitten puettiin ajokamat päälle ja mentiin tavarat mukana mopojen luo. Ne löytyivät rauhallisen merenkäynnin jäljiltä pystyssä ja ehjinä paikoiltaan.

Aamukuuden jälkeen Tukholman tiet samoin kuin E4-valtatie olivat varsin vähällä käytöllä joten matka eteni joutuisasti. Keli oli tänään viileämpi, aamulla 14 astetta ja iltapäivälle asti noin 17 astetta ja sitten alkuillasta noin 20 astetta, näin ollen aamupäivällä piti lisätä vaatetusta. Ajaminen isoilla teillä oli nopeaa mutta äärimmäisen tylsää. Tylsyyttä pahensi se että kovassa vauhdissa ei kypäräpuhelimien kautta saanut selvää toisen puheesta joten keskustelu jäi todella vähiin. Koko päivän yli 800 km matkalla lähes ainoana kohokohtana oli Gränna ja sitä seurannut osuus Vättern-järven rantaviivaa seuraten.

Matkaa tehtiin noin puolentoista tunnin välein lyhyitä taukoja pitäen. Lounas valmistettiin trangialla jossain etelä-ruotsissa…

Toki Juutinrauman sillan ylitystä oli odotettu ja se tarjosikin jonkinlaisen elämyksen mutta mitenkään järisyttävänä ei sitäkään voi pitää. Kööpenhaminassa käytiin ajamassa pieni kierros ja se on kyllä kaunis kaupunki.

Köpiksestä Gedseriin (joka oli toisen ajopäivän kohde) ajettiin pääosin pienessä sateessa tai ainakin saaten kastelemilla teillä. Juuri ennen perille pääsyä sää kirkastui ja illasta tulikin kaunis.

Ennen majoittumista käytiin jälleen kaupasta hakemassa ilta- ja aamupalaa. Majapaikka on idyllinen entinen pappila (ilmeisesti) ja mopot saatiin sisäpihalle turvaan.

Matkaa kertyi noin 850 km ja liikkeellä oltiin tauot mukaan lukien noin 12,5 tuntia. Nyt päivästä uupuneena ymmärtää hyvin miksi jotkut ovat alkaneet käyttää nimitystä ”Ruotsin läpiajorangaistus”. Kahden päivän ja yli 1350 km jälkeen on olo uupunut mutta odottava…siirtymä on takana ja huomenna päästään pikaisen Saksan osuuden jälkeen Puolaan eli reissu pääsee todella käyntiin!

Baltic tourin kolmas päivä.

Leave a Reply