Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2016 Reissut

Baltic tour pv3

Aamulla nukuttiin ruhtinaallisesti yli seitsemään ja herättiin sateiseen aamuun. Edellisenä iltana oli menty nukkumaan hyvissä ajoin aiempien päivien väsyttämänä. 

Puoli yhdeksältä lähdettiin sadevaatteissa kohti Gedserin satamassa odottavaa lauttaa. Suuntana Rostock.
Lautalla nautittiin runsas aamiaisbuffet ja rostockiin saavuttiin klo 10:50. 

Siitä siirryttiin pilvisessä säässä mutta sateet lähes välttäen reipasta moottorimarssia autobaanaa pitkin lähelle Puolan rajaa. Viimeiset 50km Saksan puolella päästiin nautiskelemaan erinomaisesta pienestä asvalttitiestä.

Puolan puolella tien kunto ja muutoinkin maisema muuttui. Pian raja jälkeen tuli eteen Swina-joen ylitys lossilla, siihen saavuttiin 13:30 maissa ja jonossa vierähti kotvanen…

Lossin jälkeen jatkettiin mahtavilla pienillä mutkaisilla asvalttiteillä, joskin teiden kunto ei Puolassa pääosin ollut aivan yhtä hyvä kuin Saksassa. Käytännössä koko Puolan osuus (noin 400km) ajettiin näillä nautinnollisilla teillä jotka kulkivat läpi metsien, peltojen ja lukuisten taajamien.

Yhdessä kohtaa tie oli pantu kokonaan poikki tietöiden vuoksi ja kiertotie (jota ei oltu merkattu mitenkään) oli pieni hiekkatie metsän keskellä.

Tämän päivän päätteeksi saavuttiin Gdanskiin. Kaiken kaikkiaan mahtava ajopäivä, matkaa kertyi 560km 11 tunnissa.

Illalla käytiin tutustumassa kaupungin nähtävyyksiin. Kävimme kävelemässä muutaman kävelykadun läpi vanhassa kaupungissa. Siihen keskittyy suurin osa kaupungin nähtävyyksistä. Olihan siellä huikeita rakennuksia ja kiva tunnelma.

Gdanskissa voitiin todeta reissun odotetuimman osuuden käynnistyneen ennen Saksan ja Puolan rajaa kun päästiin nautinnollisille teille, kivoihin maisemiin ja erityisesti Puolassa kun oltiin viimein ensimmäisessä vieraammassa maassa.

Baltic tourin neljäs päivä.

2 Comments

  1. How did you enjoy Gdańsk? 🙂 We were there in April, for the first time, and it was just great!

Leave a Reply