Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2016 Reissut

Baltic tour pv4

Päivän etappi: Gdansk, Puola -> Kaunas, Liettua. Arviolta 10 tunnin setti.

Lähtökohta ei ole optimaalinen. Viime yönä ei hirveästi nukuttu…huone oli niin kuuma että oli pakko pitää ikkunat auki ja melu (jotkut ihme linnut ja liikenne) herätti vähän väliä. Kaiken huipensi se että läheisen kirkon kelloja soitettiin kuudesta eteenpäin tasatunnein viiden minuutin ajan tauotta…
Yhdeksän jälkeen ollaan kuitenkin lähdössä, katsotaan millainen  ajopäivä tästä muodostuu…aamusta keli on aurinkoinen. 

Ennen yhtätoista käytiin kuvaamassa Marlborkin linna.

Lounaan tarjosi pizzeria pienessä kaupungissa nimeltä Dobre Miasto. Kaksi pitsaa ja limsaa yht. 6 euroa…kohtuuhintaista!

Sen jälkeen matkaa jatkettiin Sudenpesälle, joka kuitenkin jäi kokematta sillä pääsymaksuihin tarvittavaa summaa ei löytynyt käteisenä. Alun perinkin ajatus oli käydä vain pihassa ottamassa kuvat sillä aikaa pidempään tutustumiseen ei ollut. Nyt siis kuvauskin peruuntui. Siellä kuitenkin nähtiin jokin omituinen ajokki.

Parin pysähdyksen tauottamana saavuimme perille Kaunasiin puoli yhdeksän maissa. Matka-ajaksi muodostui siten noin 10,5 tuntia (yksi tunti hävisi kun palattiin kotoiselle aikavyöhykkeelle). Hotelli on varsin mukava ja meidän huoneesta ylimmässä kerroksessa avautui hyvät näkymät kaupungin ylle. Hotelli on vielä kaupungissa olevan mäen päällä.

Keli suosi koko matkan ja kaunasissa oli juuri satanut mutta me säilyimme kuivina.

Illalla oli taasen hetki aikaa pyörähtää kaupungilla, joskin Sami oli niin väsynyt että jäi hotellille lepäämään käytyään vain lähikaupassa ostamassa iltapalaa. Kaupunki on todella viihtyisän oloinen ja siellä on vilkkaat kävelykadut iltaisinkin. Myöskin kaupungin linna ja muut rakennukset olivat kivassa iltavalaistuksessa. Illan päätteeksi saimme nautiskella hienoista salamoista hotellihuoneen ikkunasta. 

Baltic tour päivä viisi.

Leave a Reply