Savolaisia surautuksia moottoripyörillä - Random adventures on motorcycles

2019 GS Trophyt

Karelia 2019

Maanantaiaamuna 15.7. Sami suuntaa Akin kanssa kohti Niiralan raja-asemaa tarkoituksena seikkailla viikon verran Venäjän Karjalassa Suomen rajan ja Äänisen välisellä alueella, Laatokan pohjoispuolella. Reitti kulkee Niiralan/Värtsilän raja-asemalta Vegaruksen kautta Karhumäkeen ja edelleen Petroskoihin. Petroskoista käsin ajetaan pari päivälenkkiä, toinen Syvärin suuntaan Petroskoin eteläpuolella ja toinen pohjois-/länsipuolella. Petroiskoista jatketaan Laatokan pohjoisrannalle Vliditsaan ja Pitkärantaan josta sitten tullaan Sortavalan kautta kotiin. Arvioitu matka reissulle on noin 2100 kilometriä.

Seikkailun ohjelmassa on huonoja teitä ja korpimaisemaa. Itse asiassa rajalta on tarkoitus edetä samaa reittiä josta saatiin huonoja kokemuksia kaksi vuotta aikaisemmin.
Todennäköisesti viikon aikana useamman kerran joudutaan kääntymään takaisin kun tietä tai esim. siltaa ei enää ole ja eteneminen on mahdotonta.
Osansa seikkailuun tuo myös tankkauspaikkojen metsästäminen ja ruokapaikkojen etsiminen, toki mukaan on varattu riittävästi retkimuonaa. Ajatuksena on myös yöpyä teltassa säiden salliessa yö tai pari.

Aki on menossa Venäjälle ensi kertaa joten hänelle tiedossa on varsin eksoottinen kokemus ja Samillekin reissun luonne on aiemmista poikkeava. Kilometrejä ei tule kertymään paljoa mutta haastavaa maastoa on oletettavasti tarjolla sitäkin enemmän.

Reissujännitys painaa jo mukavasti päälle ja torstaina 12.7. on jo tehty koepakkaus jossa varmistui että tavarat saadaan hyvin pyörien kyytiin. Samilla kaikki tavarat on sivulaukuissa, pois lukien sadeasu ja ensiapulaukku jotka on nopeasti saatavilla tarakalla olevasta pikkulaukusta.

Sami shakedown-reissulla matkavalmiudessa olevalla pyörällä.

Blogiin ja/tai facebookiin on tarkoitus kirjoitella tältäkin reissulta päivittäin jos vain yhteydet pelaavat riittävän hyvin. Saa nähdä kuinka hyvät tarinat saadaan aikaiseksi ilman Mikaa, hän kun on yleensä ollut asiassa puuhamiehenä…

Leave a Reply